Nieuwsbrief Adviesraden

Ξ Nieuws

RVS – Prijswinners eerste ronde WHO CARES

De twintig teams die doorgaan naar de tweede ronde van Who Cares, de ontwerpprijsvraag voor nieuwe vormen van wonen en zorg, zijn bekend. Staatssecretaris Van Rijn liet op 8 mei weten welke teams de jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade, heeft geselecteerd. De jury koos voor een breed palet aan voorstellen, variërend van architectonische ingrepen als meergeneratiehoven en moderne hofjeswoningen tot interventies in de sociale structuur van wijken.

De twintig geselecteerde teams (vijf per woonwijk) krijgen tot september 2017 de tijd om hun ideeën voor een woonwijk in respectievelijk Almere, Groningen, Rotterdam en Sittard-Geleen verder uit te werken. De winnaars van de prijsvraag worden eind oktober bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De vier betrokken gemeenten hebben de ambitie uitgesproken om realisatie van de winnende plannen mogelijk te maken.

Met de prijsvraag WHO CARES willen de Rijksbouwmeester en enkele andere initiatiefnemers, waaronder de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS), ontwerpkracht activeren en ideeën ophalen om de wijken beter in te richten voor ouderen. 

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief Adviesraden