Voor een advies over het belang van het kind in meerouderschap en meeroudergezag wil de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) graag in gesprek met twee groepen mensen die tussen de 16 en 35 jaar oud zijn.

De focus van ons advies ligt op het belang van het kind bij conflicten over belangrijke beslissingen in het leven van het kind

De RSJ gaat graag het gesprek aan met:

  1. Mensen die als kind vanaf de geboorte te maken hebben (gehad) met meer dan twee ouders *
  2. Mensen die als kind te maken hebben (gehad) met minimaal één stiefouder

Bijvoorbeeld: een moeder en twee vaders, twee moeders en twee vaders of twee moeders en een vader die alle drie of vier bij de opvoeding betrokken zijn/waren.

Op maandag 22 april 2024 organiseren wij in de middag/avond (tijden volgen nog) vlakbij Station Utrecht Centraal focusgroepen waarin jij en de andere deelnemers ervaringen, wensen en behoeften rondom het onderwerp meerouderschap en -gezag met ons kunnen delen. De focus van ons advies ligt op het belang van het kind bij conflicten over belangrijke beslissingen in het leven van het kind. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren aan de invulling van het belang van het kind in dit advies.

Daarnaast wordt jouw deelname beloond met een cadeaukaart en krijg je een reiskostenvergoeding.

Ben of ken jij iemand tussen 16 en 35 jaar die in van de twee bovenstaande groepen past? Dan willen wij heel graag met jou in gesprek. Meld je aan door je naam, leeftijd en groep (1 of 2) te mailen naar: s.e.rap@rsj.nl.