In de reeks Vogelvlucht duiken we in de achtergrondverhalen van de WRR. Verschillende onderwerpen, zoals ‘de toekomst van werk’, Houdbare zorg’, ‘Artificiële Intelligentie’ en de coronacrisis komen aan bod. In de rubriek ‘Close-up’ van de podcast Vogelvlucht stellen we de raadsleden van de WRR voor.

#28 Close-up met raadslid Andrea Evers

‘Ik voel me hier met al die disciplines als een vis in het water,’ stelt Andrea Evers, hoogleraar gezondheidspsychologie en nieuw raadslid bij de WRR. Het past bij haar onderzoeken op de raakvlakken van psychologie en gezondheidszorg. Een gesprek over keuzes maken, samenwerken en proeven met milkshakes. En waarom gaan mensen elk jaar naar dezelfde congressen?

#27 Close-up met raadslid Maarten Lindeboom

‘Ik vind het mooi dat je te maken krijgt met onderwerpen die helemaal buiten je context liggen, dat is bij uitstek de WRR’, aldus econoom Maarten Lindeboom, sinds 1 januari 2024 raadslid bij de WRR. Met host Richard den Haring bespreekt hij zijn achtergrond, drijfveren en carriérepad. Een afwisselend gesprek over spelen met getallen, vorming in de baarmoeder en dansen op een postzegel.