Met een gedachtewisseling over de vernieuwing van het cultuurbestel door een gezelschap van bijna 300 mensen zette de Raad voor Cultuur op vrijdag 26 mei een nieuwe stap op weg naar de vernieuwing van het cultuurbestel in 2029. Uitgangspunt van het gesprek waren de eerder opgeleverde bouwstenen van de designteams en de inzichten uit de expertgroepen rond financiën en modellen. De raad heeft daarnaast expertsessies voor Caraïbisch Nederland georganiseerd en raadpleegt collega-adviesraden uit andere landen.

Ik heb een paar steengoede ideeën opgepikt over hoe je sommige dingen zou kunnen doen

Feedback sessie met het veld 26 mei 2023 - YouTubeDe volgende stap in het ontwerpproces is dat de raad alle bevindingen en ontwerpen naast elkaar legt om zo tot een advies aan staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media te komen. Dit advies verschijnt naar verwachting aan het einde van 2023.

Vernieuwing cultuurbestel: op weg naar 2029 | Raad voor CultuurHet doel van de dag was om de eerder ontwikkelde bouwstenen tegen het licht te houden en om deze te verrijken met nieuwe ideeën en suggesties van de deelnemers. “Ik heb een paar steengoede ideeën opgepikt over hoe je sommige dingen zou kunnen doen,” zegt voorzitter Kristel Baele in een reactie. “Die nemen we heel graag mee.” Zij deed ook de oproep om ideeën te blijven aandragen en het proces te blijven volgen op de Landingspagina op de site van de Raad voor Cultuur. De dag vond plaats in de Rijtuigenloods, nabij station Amersfoort.

Vernieuwing cultuurbestel: op weg naar 2029 | Raad voor CultuurDe volgende stap in het ontwerpproces is dat de raad alle bevindingen en ontwerpen naast elkaar legt om zo tot een advies aan staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media te komen. Dit advies verschijnt naar verwachting aan het einde van 2023.

Kijk hier voor een korte terugblikvideo met hoogtepunten van de dag.