De ministerraad heeft ingestemd met de herbenoeming van Kristel Baele als voorzitter en John Olivieira-Siere als lid van de Raad voor Cultuur. Dit is gebeurd op voorstel van staatssecretaris Gräper van Cultuur en Media.

De Raad voor Cultuur is het onafhankelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, erfgoed en media

Mevrouw drs. Kristel Baele is herbenoemd tot voorzitter van de Raad voor Cultuur. Voor Baele gaat de herbenoeming in op 15 november 2024 voor een periode van twee jaar. De afgelopen vier jaar vervulde zij deze functie al. Daarnaast is zij onder andere toezichthouder bij de Haagse Hogeschool. Tussen 2010 en 2018 was zij lid van de Onderwijsraad. Ook bekleedde zij jarenlang diverse bestuursfuncties in het wetenschappelijk en hoger onderwijs. Zo was zij onder meer vicevoorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), voorzitter van het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en voorzitter van de strategische universitaire alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Zij studeerde onder meer politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent en sociologie aan de Universiteit Antwerpen.

De heer John Olivieira-Siere is herbenoemd tot lid van de Raad voor Cultuur. De benoeming gaat in op 1 december 2024 voor een periode van twee jaar. De afgelopen vier jaar vervulde hij deze functie al. De heer Olivieira-Siere heeft een achtergrond in de urban dance en arts, met name de hiphop. Na een carrière als freestyle danser was hij mede-initiatiefnemer van onder andere muziekconcerten en dancefestivals. Van 2009 tot 2013 was hij lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Verder was hij betrokken bij diverse lokale, regionale en landelijke mediabedrijven. De heer Olivieira is werkzaam als uitgever van OneWorld. Daarnaast is hij voorzitter van stichting FARE Network, een netwerk dat zich inzet voor het uitbannen van racisme en discriminatie in het Europese voetbal, en bestuurslid bij jongerenplatform FunX.

De Raad voor Cultuur is het onafhankelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het terrein van kunst, erfgoed en media. De Raad bestaat uit de volgende leden: Kristel Baele (voorzitter), Danielle Arets, Stef Avezaat, Deirdre Carasso, Nancy Jouwe, Wilbert Mutsaers, John Olivieira-Siere en Edo Righini.