Op donderdag 26 september is het zover: het jaarlijkse symposium van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie! Aanmelden kan vanaf nu via het registratieformulier.

Juist sociaal- en geesteswetenschappelijke  kennis kan ons helpen beter en sneller te innoveren

Wetenschap, technologie en innovatie verbinden ons en brengen ons verder in deze wereld. Als we innovatie blijven beperken tot technologie, doen we onszelf tekort. Bij de stikstofcrisis bijvoorbeeld zien we vooral technische oplossingsrichtingen en weinig aandacht voor de culturele en sociale kanten. In de energietransitie staat nieuwe technologie centraal, maar zou ook gedrag onder de loep genomen moeten worden om transities mogelijk te maken en te versnellen.

Beeld: ©AWTI

Juist sociaal- en geesteswetenschappelijke (SGW-) kennis kan ons helpen beter en sneller te innoveren. We moeten dus in de aanpak van maatschappelijke vraagstukken nog veel beter gebruik maken van SGW-onderzoek. Dit stelt de AWTI in het advies ‘Vanzelfsprekende verbinding. Veranker sociaal- en geesteswetenschappelijk onderzoek in innovatie’.

Wat moet daarvoor gebeuren? Deze vraag staat deze middag centraal. De AWTI wil wetenschappers uit verschillende disciplines, technici, innovators, beleidsmakers en andere geïnteresseerden verbinden, inspireren en faciliteren.

Programma

14.00 uur: Inloop
14:30 uur: Start programma
17:30 uur: Napraten met hapje en drankje.

Het belooft een mooie middag te worden met onder andere inspirerende cases, interactieve panelgesprekken en concrete handvatten voor zowel onderzoekers als beleidsmakers. Ook is er ruimte voor nabespreking en nadere kennismaking. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, geven we een kleine greep uit de sprekers:

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes zal een prikkelende keynote verzorgen met een reflectie op het adviesrapport van de AWTI en schetsen waarom de sociale- en geesteswetenschappen essentieel zijn in de grote transities waar we voor staan. Hij is lector Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam, winnaar van de Deltapremie 2023 en oud-lid van de gedragsunit Corona bij het RIVM.

Andere sprekers zijn o.a.  Robin SmallenbroekTanja van Hummel en Nikki Brand.

Hou onze LinkedInpagina in de gaten voor updates over programma en sprekers.

Registreren voor deze bijeenkomst op 26 september kan via deze link.

Tijd en locatie

  • 26 september 2024, 14:00-17:30
  • NEMO, Amsterdam

Wil je meer informatie over het symposium? Stuur een mail naar communicatie@awti.nl