(Seksueel) grensoverschrijdend gedrag komt overal voor. Ook op de werkvloer. Maar wat doe je wanneer je dit ziet gebeuren? Diverse sociale partners, waaronder AWVN, VCP, FNV en VNO-NCW (verenigd in de Stichting van de Arbeid), en RCGOG en SZW, bieden een omstanderstraining aan.

vijf manieren van ingrijpen die de omstander kan inzetten

De training wordt gegeven door Social Safety en kan in company tegen zeer geringe kosten worden afgenomen. De training kan ook individueel gevolgd worden, dan is-ie gratis. Hieronder vind je meer informatie over data van trainingen in juli, de inhoud van de training, de locaties en hoe je kunt inschrijven.

In deze training leer je samen met anderen wat je kunt doen wanneer je ongewenst gedrag op de werkvloer ziet.

We starten met het schetsen van het kader: wat zijn ongewenste omgangsvormen en wanneer is iets grensoverschrijdend?

Vervolgens geven we aandacht aan de rol van de omstander. Wanneer ben je een omstander? En wat houdt jou misschien tegen om in te grijpen wanneer je getuige bent van grensoverschrijdend gedrag? Daarna bespreken we vijf manieren van ingrijpen die de omstander kan inzetten. Aansluitend gaan we oefenen met de manieren die je net geleerd hebt. Zowel in de grote groep als in kleinere groepjes gaan we hiermee aan de slag.

Kijk hier voor meer informatie, de data en locaties.