Heeft u de bijeenkomst over het advies ‘Weg van de wegwerpmaatschappij’ van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) op 7 februari 2024 in Den Haag gemist? Wilt u de hoogtepunten van deze middag terugzien? De foto-impressie staat nu online op de Rli-website.

De transitie naar een duurzame en circulaire economie gaat niet lukken als niet tegelijkertijd de wegwerpmaatschappij wordt afgebouwd

In het advies dat op 24 november 2023 is uitgebracht, stelt de Rli dat de transitie naar een duurzame en circulaire economie niet gaat lukken als niet tegelijkertijd de wegwerpmaatschappij wordt afgebouwd.

Dagvoorzitter Peter Melis ging tijdens de drukbezochte bijeenkomst in gesprek met de deelnemers in de zaal, met André van der Zande, voorzitter van de Rli-adviescommissie, en met panelleden naar aanleiding van de aanbevelingen uit het advies. De volgende drie deelthema’s kwamen aan de orde: hoogwaardige recycling van kleding, verduurzaming van internationale productieketens en reclamerestricties en -kansen om wegwerpproducten te voorkomen.

Deelnemers creëerden onder leiding van Rli-commissieleden en panelleden in groepjes een alinea voor het nieuwe regeerakkoord.

Bekijk hier de foto-impressie van de bijeenkomst

Lees het persbericht ‘Adviesraad: stop de wegwerpmaatschappij’ 

Lees meer over het advies ‘Weg van de wegwerpmaatschappij’